
Csokolds puszedli
Hozzvalk:
12,5 dkg vaj,
5 dkg vanlis cukor,
1 tojs,
12,5 dkg liszt,
2 evkanl kakapor,
5 dkg barnacukor,
1 csomag stpor,
csipetnyi s,
12,5 dkg durvra vagdalt tcsokold.
A vajat, kt fle cukrot, s a tojst habosra keverjk. Szitljuk bele a lisztet, stport, a st, a kakaport s alaposan dolgozzuk ki. Keverjk hozz a csokoldt. Vajazzunk ki egy stlemezt (vagy aluflin) s kiskanllal osszuk rajta szt a puszedliket. Tvol egymstl, mert meg fognak dagadni. 5-10 percig sssk elmelegtett stben 190 C-on. Vegyk ki, s hagyjuk hlni.

Citromos keksz
Hozzvalk:
60 dkg liszt,
20 dkg cukor,
20 dkg vaj,
1 egsz tojs,
1 csomag stpor,
1 citrom reszelt hja,
tejfl.
A tszta alapanyagait sszegyrjuk annyi tejfllel, hogy jl nyjthat tsztt kapjunk. Vkonyra kinyjtjuk, tetszs szerinti formkra szaggatjuk, s szalmasrgra stjk.

Borzas teastemny
Hozzvalk:
2 db tojsfehrje,
csipetnyi borksav,
1 dl mz (melegtett, hogy jl folys legyen),
4 dl kukorica-, vagy zabpehely,
1 dl aprra vgott datolya,
1 dl aprra vgott di,
1 teskanl vanlia.
Verjk haboss a tojsfehrjt. Adjuk hozz a csipetnyi borksavat s verjnk kemny habot belle. Vkony sugrban adagoljuk hozz a mzet, lland, folyamatos vers kzben. Keverjk ssze a gabonapelyhet, a datolyt s a dit egy nagy tlban. A keverst finoman addig vgezzk, mg a keverk egyenletes nem lesz, utna vatosan adjuk hozz a kemny, mzes habot, majd a vanlit. Egy kizsrozott tepsibe rakjuk az egszet, teskanlnyi gombconknt. 175C-os stben, 15 percig sssk. Csak akkor vegyk ki a ksz stemnyeket a tepsibl, ha mr kihltek.

|