Alaposan keverj ssze mindent egy kis ednyben. Jobb ha nincsenek benne cskok! Tedd mikrostbe 25 msodpercre, s jl kavard meg jra. Takard le, s tedd htbe legalbb egy rra, mieltt hasznlnd (hagyni kell, hogy az zek sszeolvadhassanak). Kzel 1 cssznyi szszt kapunk… elegend gy 8 Big Mac™ -hez.
Sssk meg a BIG MAC™ -et
HOZZVALK:
(ez a recept, egy szendvics elksztshez kszlt)
1 –normlis mret szezmmagos hamburgerzsemle
1 –normlis mret sima hamburgerzsemle
2 –korbban lefagyasztott normlis marhahspogcsa
2 –evkanl Big Mac szsz
2 –teskanl „jraalkotott” hagyma (norml hamburger receptben lertak szerint elksztett)
1 –szelet igazi Amerikai Sajt
2 –hamburger uborka szelet
1/4 cssze –felaprtott jghegy salta (a ropogsfej vagy iceberg salta is ugyan ez)
A STS:
Tedd flre a sima zsemle fels felt, megtartva az als felet. A Big Mac™ stsi mdszere alapjban vve ugyan az, mint a norml hamburgerek, csak a zsemlepirtsi eljrs klnbzik valamicskt. A Big Mac esetben elszr a zsemle aljat pirtod meg. Ezt egytt ksztsd a msik zsemle aljval (ez lesz a zsemle kzps rsze). Ssd meg a kt marhahspogcst pp, mint a norml hamburgernl. Miutn a zsemlerszek megpirultak, tegyl egy evkanl "Mac szszt" mindegyik als rszre (pirtott oldal). Azutn adj hozz mindegyikhez 1 / 8 cssze felaprtott saltt. A valdi als zsemln, tegyl egy vkony szelet Amerikai Sajtot a salta tetejre. A msik als rszen, a kzps zsemln, helyezz el kt uborkaszeletet a salta tetejre. Pirtsd meg a zsemle fels rszt (tetejt) is. Mikor a hspogcsk elkszltek, helyezd el ket, egyet-egyet mindegyik elksztett zsemlre. Halmozd (tedd) r a kzps zsemlt az als tetejre, s tedd a fels rszt a tetejre.
A ksztsi folyamat befejezshez, csomagold a ksz Big Mac® -et egy 12*18 hvelykes zsr- paprba a kvetkezkppen (1 hvelyk= 2, 54 cm):
1...Helyezd a hamburgert, a j oldalval felfel, a zsrpapr kzepre. Hajtsd a papr „hossz” vgeit fel, a teteje fl. (Hasonltani fog egy csre kt nyitott vggel, a hamburgerrel a kzepn.) Majd takard a nyitott vgeket a hamburger alja al, gy az szorosan zrt.
2...Hajtsd a visszamarad kt oldalt al. Illeszkedjen a csomagols, de ne szortsuk ssze, mint a norml hamburgernl.
3...Hagyd lni 5-8 percet, hogy az zek sszerhessenek.
4...Tedd mikrostbe, mg mindig becsomagolva, 15 msodpercre magas fokozaton.