
Valentin-napi legnyfogleves
Hozzvalk:
50 dkg sertslapocka
10 dkg srgarpa
10 dkg fehrrpa
10 dkg gomba
10 dkg zldbors
1 db zeller
1 db karalb
1 fej vrshagyma
1 doboz tejfl
1 evkanl tolaj
2 dkg liszt
1/2 csokor petrezselyemzld
telzest
kevs rlt fehr bors
A zldsgeket megtiszttjuk, alaposan megmossuk s kisebb darabokra vgjuk. A finomra vgott vrshagymt kevs elhevtett tolajon megfonnyasztjuk. Hozzadjuk a felkockzott sertshst s egytt tovbb pirtjuk. zestjk telzestvel, rlt fehr borssal. Nhny perc mlva hozzadjuk a zldsgeket, tovbb pirtjuk, majd felntjk hslevessel. Lass tzn fzzk. A tejflt simra keverjk a liszttel s behabarjuk a levest. Friss, vgott petrezselyemmel hintjk meg.
Elksztsi id: 70 perc
Egy adag: 1680 kJ/400 kcal

Zellerkrmleves pirtott mandulval
Hozzvalk:
1 kg zellergum
4 dkg vaj
3 dl tej
4 dl hsleves
3 dkg szeletelt mandula
1 dl tejszn
4 dkg liszt
friss zellerzld
csipet csombor
s
rlt fehr bors
A tiszttott s alaposan megmosott zellert kis darabokra vgjuk. Kevs vajon, sval zestve proljuk. Liszttel meghintjk, felengedjk hslevessel, tejjel. Fszerezzk rlt fehr borssal, morzsolt csomborral. Lass tzn fzzk. Mikor a zeller megpuhult, szitn ttrjk, kevs tejsznnel, friss vgott zellerzlddel kiforraljuk. Tlalskor tejsznhabbal, pirtott mandulaszeletekkel dsztjk.
Elksztsi id: 55 perc
Egy adag: 1170 kJ/280 kcal

|