Citromos szvek
Tszta: 3 tojssrgjt 12 dkg cukorral, 1 csomag vanlis cukorral addig vernk, amg krmszer
masszt kapunk. 3 csepp citrom aromt, 1 kshegynyi stport s hmozott, rlt mandulbl annyit
kevernk hozz, hogy sr kst kapjunk. A maradk mandulbl annyit gyrunk hozz, hogy a tszta
alig ragadjon, majd hmozott, rlt mandulval megszrt gyrdeszkn kb. fl cm vastagra kinyjtjuk.
Szveket szrunk ki belle, stpaprral blelet stlemezre tesszk.
Villanystnl: 175-200 C, gzstnl 5 perc elmelegts 3-4es fokozaton, sts 3-4-es fokozaton, stsi
id: kb. 10 perc.
A cukromzhoz 10 dkg porcukrot tszitlunk, 1-1,5 evkanl citromlvel simra keverjk, hogy
srnfolys masszt kapjunk. A kislt szvekre azonnal rkenjk.
Csokolds fggesztk
25 dkg reszelt csokoldt, 1/2 kg porcukorral, 1 csomag vanillincukorral s 3 tojs fehrjvel simra
eldolgozunk. Ha nem tart jl ssze, lehet mg tojsfehrjt hozzadni. A csokoldtmeg inkbb kemny,
mint lgy legyen. Ksfok vastagra nyjtjuk, s klnbz formkkal kiszaktjuk, vagy ceruza-vastag
rudakat sodorva, klnbz alakokra hajltjuk, s viasszal bedrzslt, vagy vajjal gyengn kikent
stlemezen szrtjuk.
|