Karcsonyi mzes
25 deka melegtett mzet, 1 egsz tojst, 1 citrom reszelt hjt, 2 kshegynyi fahjport, 4-5 finomra trt
szegfszeget sszegyrunk 30 deka liszttel kevert 1 csomag Vncza-stporral. Ujjnyi vastagra nyjtjuk,
s rszben ngyzetes alakra vgjuk, rszben klnfle vgkkal kiszrjuk. Vajazott tepsibe tesszk s
cukros vzzel megkenve, hmozott mandulval dsztjk. Kzepes tznl stjk.
Karcsonyi rtes
Tszta: 40 dkg liszt, 1 csomag stpor, 10 dkg cukor, 1 vanlis cukor, 1 tojs, 5 evkanl tej, 10 dkg vaj.
Tltelk: 8-10 dkg kockra vagdalt Arancini (cukrozott narancs- vagy citromhj), mazsola, metltre
vgott citront(cukrozott gymlcs), hosszksra vagdalt mandula, aprra vgott fge.
Mz: 1 citrom levt 10-15 dkg finom porcukorral srre kevernk, ezzel a kihlt rtest bevonjuk, s a
levegn megszrtjuk.
Tsztt gyrunk, ujjnyi vastagra kinyjtjuk, a tltelkkel megkenve sszesodorjuk, tojssal megkenjk s
tepsin kb. 40 percig stjk.
|