Kkuszos habcsk
200 g kkuszreszelket stlemezen enyhn megpirtjuk, lehtjk, 4 tojsfehrjt olyan kemny habb
verjk, hogy a ksvgs lthat maradjon benne. Aprnknt 200 g cukrot, 1 kshegynyi rlt fahjat, 2
csepp kesermandul aromt belekvernk, a kkuszreszelket a tojshabba vatosan beleforgatjuk (nem
szabad keverni). A tsztbl 2 teskanllal 20-30 ostyalapra kis halmokat rakunk, kikent stlemezen az
elmelegtett stbe helyezzk.
Villanystnl: 130-150 C (elmelegtve), gzstnl: 1-2es fokozat (elmelegts nlkl), stsi id: 20-
25 perc.
Csokolds koszork
14 deka finomra rlt hjas mandult, 14 deka porcukrot, 1 csomag vanlis cukrot s 4 szelet csokoldt
2 tojsfehrje kemnyre vert habjt elkevernk. Formzzskbl koszorkat nyomunk ostyra vagy
lisztezett vajas stbdogra, lass tznl szrtjuk.
|