Kókuszos habcsók
200 g kókuszreszeléket sütőlemezen enyhén megpirítjuk, lehűtjük, 4 tojásfehérjét olyan kemény habbá
verjük, hogy a késvágás látható maradjon benne. Apránként 200 g cukrot, 1 késhegynyi őrölt fahéjat, 2
csepp keserűmandul aromát belekverünk, a kókuszreszeléket a tojáshabba óvatosan beleforgatjuk (nem
szabad keverni). A tésztából 2 teáskanállal 20-30 ostyalapra kis halmokat rakunk, kikent sütőlemezen az
előmelegített sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 130-150 C (előmelegítve), gázsütőnél: 1-2es fokozat (előmelegítés nélkül), sütősi idő: 20-
25 perc.
Csokoládés koszorúk
14 deka finomra őrölt héjas mandulát, 14 deka porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 4 szelet csokoládét
2 tojásfehérje keményre vert habját elkeverünk. Formázózsákból koszorúkat nyomunk ostyára vagy
lisztezett vajas sütőbádogra, lassú tűznél szárítjuk.
|