Dis barackos desszert
12,5 dkg szrtott srgabarackot apr kockkra vgunk, 3 evkanl barackplinkval lentjk, lefedve 2
rt llni hagyjuk. 20 dkg nyers marcipnmasszt hozzadunk, kevergppel jl elkeverjk, 10 dkg szitlt
porcukrot belegyrunk. A masszbl kb. 2 cm vastag hengert formlunk, fl cm vastag szeletekre vgjuk.
10 dkg csokoldbevont egy kis ednyben, vzfrdben, gyenge h mellett sima masszv kevernk. A
marcipnszeleteket belemrtjuk, pergamenpaprra tesszk, esetleg ismt thelyezzk, nehogy a mztl
"lbat", peremet kapjon. 10 dkg felezett dibllel dsztjk. A desszertet lehetleg minyonpaprba tesszk,
jl lezrt fm dobozban troljuk.
Dis-barackos pralin
Krmesre kevernk 10 dkg marcipnmasszt. Hozzdolgozunk 4 evkanl cseresznyeplinkt, 5 dkg
tszitlt porcukrot s 15 dkg reszelt fehr csokoldt. A masszbl kb. 30 db 2-3 cm tmrj golyt
formlunk, s felszeletelt, szrtott srgabarack kz rakva, 1-1 fl dival dsztve knljuk.
|