Diós barackos desszert
12,5 dkg szárított sárgabarackot apró kockákra vágunk, 3 evőkanál barackpálinkával leöntjük, lefedve 2
órát állni hagyjuk. 20 dkg nyers marcipánmasszát hozzáadunk, keverőgéppel jól elkeverjük, 10 dkg szitált
porcukrot belegyúrunk. A masszából kb. 2 cm vastag hengert formálunk, fél cm vastag szeletekre vágjuk.
10 dkg csokoládébevonót egy kis edényben, vízfürdőben, gyenge hő mellett sima masszává keverünk. A
marcipánszeleteket belemártjuk, pergamenpapírra tesszük, esetleg ismét áthelyezzük, nehogy a máztól
"lábat", peremet kapjon. 10 dkg felezett dióbéllel díszítjük. A desszertet lehetőleg minyonpapírba tesszük,
jól lezárt fém dobozban tároljuk.
Diós-barackos praliné
Krémesre keverünk 10 dkg marcipánmasszát. Hozzádolgozunk 4 evőkanál cseresznyepálinkát, 5 dkg
átszitált porcukrot és 15 dkg reszelt fehér csokoládét. A masszából kb. 30 db 2-3 cm átmérőjű golyót
formálunk, és felszeletelt, szárított sárgabarack közé rakva, 1-1 fél dióval díszítve kínáljuk.
|