Marcipn flholdak
200 g nyers marcipnmasszt 75 g szitlt porcukorral, 150 g hmozatlan, rlt mandulval, 3 csapott
teskanl tkezsi kemnytvel, 1 tojsfehrjvel, 30 g aprra vgott cukrozott citromhjjal, 2 teskanl
narancs- vagy mandulalikrrel, fl tasak citrom aromval egy dagasztfejjel elltott kevergppel elszr
a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton egyenletes masszv eldolgozzuk. Porcukorral
megszrt gyrdeszkn szk 1 cm vastagra kinyjtjuk, flholdakat szrunk ki belle, stpaprral blelt
tepsire tesszk, stbe helyezzk.
Villanystnl: 175-200 C, gzstnl 2-3-as fokozat, stsi id: 10-12 perc (A stemny legyen nyirkos
tapints.) A kihlt flholdakat porcukorral megszrjuk.
Marcipnos fenyfa
20 dkg bevoncsokoldt felaprtunk s forrsban lv vzfrdben felolvasztunk. 20 dkg nyers
marcipnmasszt 5 evkanl whiskyvel krmesre kevernk. 7,5 dkg porcukrot s 2,5 dkg kakat
rszitlunk a marcipnra s sszekeverjk a masszval. Vgl hozzntjk a meleg bevoncsokoldt is,
s jl elkeverjk az egszet. A kihlt masszt flia kztt 2 cm vastagra nyjtjuk s formval vagy kzzel
fenyfkat vgunk ki belle. A fcskk egyik felt kakaporba, a msikat porcukorba mrtjuk, s vgl
cukorgynggyel dsztjk.
|