Havas házikó
6 tojásból piskótát sütünk. 15 dkg vaj és 15 dkg porcukor keverékéből készült krémmel megkenjük a
piskóta egyik oldalát és 3 hosszú csíkra vágjuk.
Krém: 10 dkg cukor, 15 dkg vaj, 10 dkg dió, 15 dkg darált keksz, 1 kanál kakaó, rum ízlés szerint. Ezzel a
krémmel a középső lapot megtöltjük, a két szélét ráborítjuk. Hosszúkás háromszöget kapunk, mint egy
házikó teteje. Csokimázzal kenjük meg, és kókusszal megszórjuk, vagy a tészta külsejét megkenjük vajas
krémmel és kókusszal jól megszórjuk.
Mézes lapok 1.
15 dkg cukor, 1 tojás, 5 dkg zsír, 2 kanál méz, 6 kanál tej. Tűzön összemelegíteni, utána beletenni 45 dkg
lisztet és 1 késhegy szódabikarbónát.
Töltelék: 2 dl tej, 2 kanál cukor, 2 kanál liszt, 2 tojás, 1 vaníliás cukor, ezt sűrűre főzzük, 20 dkg vajat, 20
dkg cukorral kikeverünk. Ha a krém kihűlt összekeverjük a vajjal. A tetejére csokimáz kerül.
Mézes lapok 2.
50 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 6 dkg zsír, 10 dkg cukor, 4 evőkanál olvasztott méz, 3-4 kanál
tejföl, 2 tojás. Ebből négy lapot sütünk.
Krém: 2 tojás, 2 evőkanál cukorral kikeverni, 2 kanál liszt, 4 dl tej jól kikeverni, vaníliát és kis rumot
beletenni. Ezt felfőzni, de rum nélkül, a rum utoljára jön bele, mikor már a krém kihűlt. 20 dkg vajat
kikeverünk 15 dkg cukorral és a két krémet összekeverjük.
Máz: 20 dkg cukor, 3 kanál tej, 3 dkg kakaó, felfőzni és ha összeforrt, a tűzről levéve 10 dkg vajat
keverünk bele. Ezzel simára jól eldolgozzuk és langyosan a kihűlt tésztára kenjük.
|