Havas hzik
6 tojsbl pisktt stnk. 15 dkg vaj s 15 dkg porcukor keverkbl kszlt krmmel megkenjk a
piskta egyik oldalt s 3 hossz cskra vgjuk.
Krm: 10 dkg cukor, 15 dkg vaj, 10 dkg di, 15 dkg darlt keksz, 1 kanl kaka, rum zls szerint. Ezzel a
krmmel a kzps lapot megtltjk, a kt szlt rbortjuk. Hosszks hromszget kapunk, mint egy
hzik teteje. Csokimzzal kenjk meg, s kkusszal megszrjuk, vagy a tszta klsejt megkenjk vajas
krmmel s kkusszal jl megszrjuk.
Mzes lapok 1.
15 dkg cukor, 1 tojs, 5 dkg zsr, 2 kanl mz, 6 kanl tej. Tzn sszemelegteni, utna beletenni 45 dkg
lisztet s 1 kshegy szdabikarbnt.
Tltelk: 2 dl tej, 2 kanl cukor, 2 kanl liszt, 2 tojs, 1 vanlis cukor, ezt srre fzzk, 20 dkg vajat, 20
dkg cukorral kikevernk. Ha a krm kihlt sszekeverjk a vajjal. A tetejre csokimz kerl.
Mzes lapok 2.
50 dkg liszt, 1 kvskanl szdabikarbna, 6 dkg zsr, 10 dkg cukor, 4 evkanl olvasztott mz, 3-4 kanl
tejfl, 2 tojs. Ebbl ngy lapot stnk.
Krm: 2 tojs, 2 evkanl cukorral kikeverni, 2 kanl liszt, 4 dl tej jl kikeverni, vanlit s kis rumot
beletenni. Ezt felfzni, de rum nlkl, a rum utoljra jn bele, mikor mr a krm kihlt. 20 dkg vajat
kikevernk 15 dkg cukorral s a kt krmet sszekeverjk.
Mz: 20 dkg cukor, 3 kanl tej, 3 dkg kaka, felfzni s ha sszeforrt, a tzrl levve 10 dkg vajat
kevernk bele. Ezzel simra jl eldolgozzuk s langyosan a kihlt tsztra kenjk.
|