
Pirtott jrcecomb ginsenges mogyormrtssal
Hozzvalk:
4 db csirkecomb
20 dkg mogyor
8 csepp ginsengextrakt
2 evkanl paradicsompr
1 dl vrsbor
1 szl srgarpa
1 db vrshagyma
1 dl tolaj
s, cukor
A megmosott csirkecombokat csont mentn kiss bevgjuk, beszzuk, serpenyben elforrstott olajon, lass tzn pirtjuk. Tiszttott, felkarikzott srgarpt s vrshagymt tesznk hozz, tovbb pirtjuk. Mikor a hs tslt, kiemeljk s tlalsig melegen tartjuk. Olajban kevs cukorral lepirtjuk a paradicsomprt, majd felntjk a vrsborral. tszrjk, mrts srsgre beforraljuk, hozzadjuk a mogyort, ginsengextraktot. A pirtott csirkecombokat bevonjuk vele, burgonyakrokettel krtjk
Elksztsi id: 60 perc
Egy adag: 2650 kJ/630 kcal
Ajnlott ital: Tihanyi Kkfrankos

Fgvel grillezett sertskaraj
Hozzvalk:
8 szelet sertskaraj
20 dkg fge
15 dkg fstlt sajt
1 dl szraz fehrbor
20 dkg tortellini
2 db paradicsom
1 pohr snidling
1/2 dl tejszn
1 dl tolaj
grill fszerkeverk
A megmosott, lecsepegtetett sertskarajok mindkt oldalt meghintjk grill fszerkeverkkel, s kevs elhevtett olajon elstjk. Kzben a fgket flbevgjuk, szraz fehrborban felfzzk. A tortellinit hagyomnyos mdon kifzzk. Az elsttt karajokra halmozzuk a fgt, melyet vkony cskokra vgott fstlt sajttal bortunk be. Forr stben aranysrgra stjk. A tortellinit tejsznen tforgatjuk, vgott snidlinggel s paradicsomkockkkal hintjk meg. Ezt krtjk a hs mell.
Elksztsi id: 65 perc
Egy adag: 2230 kJ/530 kcal
Ajnlott ital: Dl-balatoni olaszrizling

Ktmzss, kecses, finom
A Fldkzi-tengerben s a Fekete-tengerben honos, kt-hrom mzssra is megnv, zletes hs, haznkban is kzkedvelt tengeri ragadoz a tonhal. Borban prolva, tzdelve vajban, natr, csben, tsztban vagy panrozva stve, st saltnak is ksztik.

|